A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Дмитрівська гімназія Визирської сільської ради Одеського району Одеської області

Про підсумки проведення Всеукраїнських учнівських олімпіад та конкурсів з навчальних предметів та у 2021-2022 н.р.

Дата: 10.01.2022 13:15
Кількість переглядів: 157

ДМИТРІВСЬКА  ГІМНАЗІЯ

ВИЗИРСЬКОЇ СІЛЬСЬКОЇ РАДИ

ОДЕСЬКОГО РАЙОНУ ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

 

 

Н А К А З

                     10.01 2022                                                с.Дмитрівка                                        №3-ОД

 

Про підсумки проведення

Всеукраїнських учнівських олімпіад та конкурсів

з навчальних предметів та  у 2021-2022 н.р.

Відповідно Положення про Всеукраїнські учнівські олімпіади, турніри, конкурси з навчальних предметів, конкурси-захисти науково-дослідницьких робіт, олімпіади зі спеціальних дисциплін та конкурси фахової майстерності, затвердженим наказом Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України від 22.09.2011 р. № Ю99, зареєстрованим в Міністерстві юстиції України 17.1 1.201 1 р. за№ 1318/20056, наказу Міністерства освіти і науки України від 17.08.2021 №914 «Про проведення Всеукраїнських учнівських олімпіад і турнірів з навчальних предметів у 2021/2022 навчальному році», наказу Департаменту освіти і науки Одеської обласної державної адміністрації від 06.09.2021 року №142/ОД «Про організацію виконання наказу Міністерства освіти і науки України від 17.08.2021 №914 «Про проведення Всеукраїнських учнівських олімпіад і турнірів з навчальних предметів у 2021/2022 навчальному році», наказу відділу освіти, молоді та спорту Визирської сільської ради від 30.09.2021 №161 «Про організацію виконання наказу Міністерства освіти і науки України від 17.08.2021 №914 «Про проведення Всеукраїнських учнівських олімпіад і турнірів з навчальних предметів у 2021/2022 навчальному році», наказів відділу освіти, молоді та спорту Визирської сільської ради від 28.12.2021 №223 «Про підсумки проведення Всеукраїнських учнівських олімпіад з навчальних предметів у 2021-2022н.р.», №196 від 24.11.2021 р. «Про підсумки проведення І – ІІ етапів ХХІІ Міжнародного конкурсу з української мови ім. П. Яцика та підсумків Всеукраїнського мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді ім. Т. Шевченка, з метою стимулювання інтересу до поглибленого вивчення дисциплін інваріантної складової навчального плану, виявлення і підтримки обдарованих учнів, стимулювання процесу творчого самовдосконалення школярів, підвищення якості викладання предметів, у І семестрі 2021-22н. р проведено II етапи Всеукраїнських учнівських олімпіад з навчальних предметів та конкурсів.

      У II етапі Всеукраїнських учнівських олімпіад взяли участь   ___  учнів Дмитрівської гімназії, з яких за рішенням журі 3 стали переможцями та призерами.     .

Учасникам II етапу олімпіад були запропоновані різнорівневі, різнопланові за змістом та обсягом завдання, що вимагали від учасників високого різня компетентності з предмету, логічного мислення, творчості, вміння аналізувати, узагальнювали набуті знання, орієнтовані на програмовий матеріал з базових предметів з урахуванням рівня складності завдань III етапу Всеукраїнських учнівських олімпіад. Результати II етапу Всеукраїнських учнівських олімпіад свідчать про високий рівень знань учнів, які успішно справились із завданнями, виявили глибоке розуміння законів, теорій, продемонстрували вміння творчо застосовувати теоретичні знання на практиці, обґрунтовувати одержані результати, робити узагальнення та висновки, доводити власну думку та застосовувати свої знання в нестандартних умовах і ситуаціях.

Це свідчить про систематичну, цілеспрямовану роботу вчителів з обдарованими дітьми і талановитою учнівською молоддю.  Хочеться відмітити, що окремі учні - члени команд одержали досить високі бали, що свідчить про високий рівень можливостей, наявність ефективної системи роботи з обдарованими дітьми у закладі та відповідального ставлення при підготовці учнів до олімпіад.

Найвищих результатів досягли учні

Аналіз результатів II етапу Всеукраїнських олімпіад засвідчує ряд проблем і суттєвих недоліків у підготовці учнів до інтелектуальних змагань. Частина учасників недостатньо засвоїла програмовий матеріал, має низький рівень дослідницьких здібностей, не вміє використовувати теоретичні знання на практиці, аргументовано висловлювати свою думку. Найскладнішими для учасників залишаються завдання творчого характеру, які потребують синтезу знань, самостійної роботи та неординарного мислення.

Можна зауважити, що не всіма вчителями приділяється належна увага організації роботи з обдарованими учнями. У частини педагогічних працівників відсутня системна робота, спрямована на розвиток та вдосконалення творчих здібностей учнів, ґрунтовна підготовка обдарованих учнів за індивідуальними планами, психологічна підготовка школярів, спрямована на вироблення вмінь не пасувати перед труднощами, виважено діяти в нестандартних ситуаціях. Не приділяється належна увага розвитку мотивації до вивчення предмета, виробленню мислення та пам’яті за допомогою різних дидактичних методик.

На основі спільного рішення оргкомітету та на підставі протоколів засідань журі про підсумки проведення II етапу Всеукраїнських олімпіад з базових дисциплін визнано  переможцями II етапу Всеукраїнських учнівських олімпіад із навчальних предметів та вирішено нагородити грамотами відділу освіти, молоді та спорту Визирської сільської ради учнів закладів загальної середньої освіти

 

  • Кривогуб Вікторію, уч. 7 кл. за зайняте II місце з української мови та

Літератури (вчитель Мусієнко І. І.)

  • Бойко Ганну, уч. 8 кл. за зайняте Ш місце з української мови та літератури (вчитель Іллічова О. В.)

Гордієнко Вікторію, уч. 9 кл. за зайняте ІІ місце української мови та літератури (вчитель Мусієнко І. І.) та ІІ місце з англійської мови (вчитель Бусуйок С. А.)

 

 

Також за підсумками проведення ІІ туру ХХІІ Міжнародного конкурсу з української мови ім. П. Яцика визначено переможців, які зайняли

І місце:

Учень 5 класу Калашник Єгор (вчитель Мусієнко І. І.);

ІІ місце:

Учень 3 класу Ужеловський Даніїл (вчитель Деніс Ю. В.)

Учениця 4 класу Тарасова Ілона (вчитель Кувік Л. Д.)

Учениця 9 класу Гордієнко Вікторія (вчитель Мусієнко І. І.)

ІІІ місце:

Учениця 7 класу Кривогуб Вікторія (вчитель Мусієнко І. І.)

Учениця 8 класу Бойко Ганна (вчитель ІллічоваО. В.).

 

Учня 5 класу, Каалашника Єгора, який зайняв 1 місце в ІІ етапі підготувати і направити до участі в ІІІ (обласному) етапі

 

За підсумками Всеукраїнського мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді ім. Т. Шевченка

І місце зайняли :

Учень 5 класу Калашник Єгор (вчитель Мусієнко І. І.);

Учениця 7 класу Кривогуб Вікторія (вчитель Мусієнко І. І.)

ІІ місце:

Учениця 9 класу Гордієнко Вікторія (вчитель Мусієнко І. І.)

ІІІ місце:

Учень 5 класу Іллічов Кирило (вчитель Мусієнко І. І.)

 

На підставі вище зазначеного

НАКАЗУЮ:

 

  1. Відзначити цілеспрямовану діяльність у роботі з обдарованими дітьми, талановитою молоддю та оголосити подяку учителям, які підготували переможців вчителям української мови та літератури Мусієнко І. І. та Іллічової О. В. та вчителю англійської мови Бусуйку С. А, а також вчителям початкових класів Деніс Ю. В. та Кувік Л. Д.
  2. Вчителю Мусієнко І. І.: підготувати учня 5 класу Калашника Єгора, який зайняв І місце в ІІ турі до участі в ІІ етапі, який відбуватиметься в м. Одесі.
  3.  Указати вчителям-предметникам, учні яких не взяли участі в предметних олімпіадах, на необхідність ретельної підготовки дітей до участі в шкільних предметних олімпіадах.
  4. Заступнику директора з НВР Устименко І. Ю.:

- здійснити аналіз якісних показників у І та II етапах олімпіад та конкурсів, обговорити їх на педагогічній  раді у березні 2022 р.;

- підготувати переможцям грамоти для нагородження.

4.Контроль за виконанням цього наказу покласти на заступника директора з НВР Устименко І. Ю.

 

                Директор        гімназії                             Ірина МУСІЄНКО

 

З наказом ознайомлені

_________ Деніс Ю В.                                 _________   О. В. Іллічова

_________ Кувік Л. Д.                                   _________  С. А. Бусуйок

 

10.01.2022р.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора