A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Дмитрівська гімназія Визирської сільської ради Одеського району Одеської області

Про особливості застосування норм трудового законодавства під час дії, правового режиму воєнного стану

Дата: 10.03.2022 13:38
Кількість переглядів: 45

ДМИТРІВСЬКА  ГІМНАЗІЯ

ВИЗИРСЬКОЇ СІЛЬСЬКОЇ РАДИ

ОДЕСЬКОГО РАЙОНУ ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

 

 

Н А К А З

10.03. 2022                                                 с.Дмитрівка                                        №21-ОД

Про особливості застосування норм трудового законодавства під час дії, правового режиму воєнного стану

Відповідно до наказу Департаменту освіти і науки Одеської обласної державної адміністрації від 09.03.2022 року №3/0Д «Про організацію освітнього процесу в закладах освіти області на період воєнного стану», Указу Президента України «Про введення воєнного стану в Україні» №64/2022 від 24.02.2022 року, Постанови Кабінету Міністрів України «Деякі питання оплати праці працівників державних органів, органів місцевого самоврядування, підприємств, установ та організацій, що фінансуються або дотуються з бюджету, в умовах воєнного стану» №221 від 07.03.2022 року, наказу відділу освіти, молоді та спорту Визирської сільської ради від 09.03.2022 року №25-0Д, листа Міністерства освіти і науки України від 07.03.2022 року №1/3378-22 «Про практику застосування трудового законодавства у галузі освіти і науки під час дії правового режиму воєнного стану», Галузевої Угоди між Міністерством освіти і науки України та ЦК Профспілки працівників освіти і науки України на 2021-2025 роки, зареєстрованої Міністерством економіки України 18 червня 2021 року №12, Положення про дистанційне навчання, затверджене наказом Міністерства освіти і науки України від 25 квітня 2013 року №466 зі змінами внесеними наказом Міністерства освіти і науки України від 08.09.2020 №1115 «Деякі питання організації дистанційного навчання», наказу відділу освіти, молоді та спорту Визирської сільської ради від 11.03.2022 року №27-0Д, з метою вірного застосування норм трудового законодавства під час дії правового режиму воєнного ставну,

НАКАЗУЮ:

  1. Адміністрації гімназії під час тимчасового призупинення освітнього процесу залучити педагогічних та інших працівників до навчально-виховної, організаційно-методичної, організаційно-педагогічної, наукової робіт відповідно до наказу по закладу освіти в порядку, передбаченому колективним договором та правилами внутрішнього трудового розпорядку, зокрема в умовах реального часу через Інтернет (п.5.2.1. Галузевої угоди).

2. Видати наказ про організацію освітньої діяльності у закладі освіти за дистанційною формою навчання та за потреби - за індивідуальною формою: (екстернатною, сімейною (домашньою).

       2.1.Ознайомити працівників з даним наказом протягом двох днів з дня його прийняття;

2.2.      Призначити відповідального працівника за організацію роботи щодо організації за дистанційною формою навчання в закладі освіти.

    1. Довести до педагогічних працівників та учнів інформацію щодо розміщення та системне оновлення навчальних матеріалів з предметів на офіційному сайті Комунального закладу освіти «Одеська академія неперервної освіти Одеської обласної ради» у розділі «Школа в цифровому світі» та Одеського обласного гуманітарного центру позашкільної освіти відповідних матеріалів для учнівської молоді за усіма напрямками роботи.
    1. Забезпечити щоденний моніторинг результатів роботи працівників у будь-який доступний спосіб,. у тому числі із використанням засобів відеоконференцзв’язку, моніторинг якості освіти та контроль за виконанням освітньої програми, робочих навчальних планів.
  1. У разі залучення працівника до виконання трудової повинності поза місцем його роботи за ним після закінчення виконання суспільно корисних робіт зберігати місце роботи (посаду).
  2. Відповідно до вимог трудового законодавства за добровільним бажанням працівника надавати відпустки (із збереженням або без збереження заробітної плати) та виключно за добровільним бажанням працівника його може бути звільнено за власним бажанням.
  3. У разі призову працівника на військову службу (відповідно до підтверджуючих документів) видати наказ про увільнення його від роботи зі збереженням середнього заробітку, місця роботи та посади.
  4. У разі проходження працівником служби в територіальній обороні (відповідно до підтверджуючих документів) видати наказ про увільнення його від роботи зі збереженням середнього заробітку, місця роботи та посади. В той же час розглянути питання про доцільність індивідуального режиму роботи, якщо це об’єктивно можливо, враховуючи рівень залучення працівника до участі в територіальній обороні, кількості робочого часу, який витрачає працівник на цю діяльність та ефективність і можливість виконання його обов’язків за трудовим договором.
  5. Контроль за виконанням даного наказу залишаю за собою.

                               Директор гімназії                               Ірина МУСІЄНКО

Із наказом ознайомлені:

_________ І. Ю.Устименко

_________ В. Л. Петрусенко

_________ С. А. Бусуйок

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора